Wanneer dierfysiotherapie

Hond, kat, konijn of ander klein dier

Na operatie: Ik begeleid jou en jouw dier deskundig tijdens de revalidatie na operatie. Al vanaf de eerste dag na operatie kan ik helpen ervoor te zorgen dat jouw dier zich zo prettig en comfortabel mogelijk voelt. Ik zal je begeleiden door middel van een revalidatie protocol waarin beschreven staat wat jouw dier wel of niet mag doen, welke oefeningen je met jouw dier kan doen, hoe vaak en hoever jouw dier mag lopen, etc.

Conservatief: Het kan zijn dat operatie geen optie voor jouw dier is, in dat geval kan ik jou helpen ervoor te zorgen dat jouw dier toch zo veel mogelijk revalideert en zich beter in zijn vel gaat voelen. Compensatieklachten zullen gedetecteerd en behandeld worden. Ik zal oefeningen voorschijven die je met jouw dier kan uitvoeren en advies geven betreft de dagelijkse beweging van jouw dier.

Preventief: Loopt jouw hond in de sport, dan is het verstandig om eventuele blessures voor te blijven. Door een check-up te doen kan ik eventuele problemen, die zich op de achtergrond bevinden, detecteren en behandelen zodat grotere problemen of blessures voorkomen kunnen worden. Natuurlijk hoeft jouw hond (of ander dier) niet in de sport te lopen om een check-up te doen, wil je gewoonweg zeker weten dat jouw dier zich prettig in zijn vel voelt maak dan een afspraak en dan kom ik graag langs.

Paard, pony ezel of ander groot dier

Na operatie: Vaak wordt box rust voorgeschreven voor jouw dier nadat deze geopereerd is. Ik  begeleid jou en jouw dier tijdens de revalidatie en help jou bij het gecontroleerd opbouwen van de beweging van jouw dier, zodat overbelasting kan worden voorkomen en jouw dier zo snel mogelijk weer terug kan keren naar het oude bewegings- en/of trainingsniveau.

Tevens kunnen er door middel van een dierfysiotherapeutisch onderzoek compensatieklachten naar voren komen, deze kan ik dan meteen behandelen zodat jouw dier zoveel mogelijk in balans blijft.

Conservatief: Als operatie geen optie is kan ik helpen jouw dier zo goed mogelijk te laten revalideren. Dieren zijn erg goed in compenseren en ook erg goed in dit te maskeren. Ik zal onderzoeken welke compensatiestrategieën jouw dier inzet en zo nodig de klachten die zich daarbij ontwikkelen behandelen. De belastbaarheid van het dier zal in kaart worden gebracht zodat ik de beste adviezen kan geven om jou te helpen voorkomen dat jouw dier overbelast wordt.

Preventief: Loopt jouw paard in de sport, dan is het verstandig om eventuele blessures voor te blijven. Door een check-up te doen kan ik eventuele problemen, die zich op de achtergrond bevinden, detecteren en behandelen zodat grotere problemen of blessures voorkomen kunnen worden. Natuurlijk hoeft jouw paard (of ander dier) niet in de sport te lopen om een check-up te doen, wil je gewoonweg zeker weten dat jouw dier zich prettig in zijn vel voelt maak dan een afspraak en dan kom ik graag langs.

Contact opnemen