Onderzoek en behandeling

Uitleg onderzoek

90 minuten uitgebreid onderzoek

Tijdens het uitgebreide onderzoek wordt allereerst door middel van een vraaggesprek het levensverloop van uw dier in kaart gebracht, het is erg belangrijk een zo compleet mogelijk beeld te verkrijgen. Vervolgens wordt er naar het dier gekeken middels een inspectie in stand en in beweging. Een algemene palpatie brengt zwellingen, temperatuursverschillen of pijn aan het licht. Gedurende het daaropvolgende orthopedische onderzoek worden alle gewrichten en spieren getest op mobiliteit, souplesse, spanning en lengte. Het neurologische onderzoek biedt meer duidelijkheid over hoe het signaalverloop tussen hersenen en lijf verloopt. Tot slot zal de specifieke palpatie gerichter informatie kunnen bieden waar de pijn precies gelokaliseerd is.

Aan het einde van dit onderzoek zal nog een korte behandeling plaatsvinden zodat uw dier zich alvast wat beter voelt dan bij aanvang, ook zult u huiswerkoefeningen voor uw dier krijgen waar u samen mee aan de slag kunt.

60 minuten onderzoek

Is uw dier kleiner (kleine hond, kat, konijn, etc) of is uw dier wat lager belastbaar (door neurologisch letsel, korte concentratieboog, etc.) dan zal er een onderzoek van 60 minuten plaats vinden. In geval van een kleiner dier zal het onderzoek gelijk zijn aan het 90 minuten onderzoek. Is uw dier lager belastbaar dan zal het onderzoek meer klachtgericht zijn, in de loop van opvolgende behandelingen zullen andere delen van het lichaam getest worden zodat compensatieklachten niet onopgemerkt blijven. 

Uitleg behandeling

60 minuten behandeling

Bij een groter dier (paard, ezel, geit) wordt de 60 minuten behandeling aangeboden. Er wordt gestart met een algemene palpatie van het hele lijf om zeker te zijn dat er geen sprake is van (nieuwe) zwellingen, temperatuursverschillen of pijn. De behandeling kan bestaan uit massagetechnieken, mobilisatietechnieken, dry needling en medical taping technieken. Er worden geïndividualiseerde oefeningen voor het dier opgesteld die ook thuis uitgevoerd kunnen worden en er wordt advies gegeven gericht op de dagelijkse bezigheden en de training van het dier.

30 minuten behandeling

Bij kleinere dieren (hond, kat, konijn) wordt de 30 minuten behandeling aangeboden. Deze behandeling is vergelijkbaar met de 60 minuten behandeling bij een groter dier. Echter, doordat uw dier kleiner is zal de behandeling sneller verlopen.