Wanneer gaat u naar een dierenfysiotherapeut

Wanneer met uw hond, kat, konijn of ander klein dier naar de fysiotherapeut

Na operatie: De fysiotherapeut begeleidt u en uw dier deskundig tijdens de revalidatie na operatie. Al vanaf de eerste dag na operatie kan de fysiotherapeut u helpen ervoor te zorgen dat uw dier zich zo prettig en comfortabel mogelijk voelt. De fysiotherapeut zal u begeleiden door middel van een revalidatie protocol waarin beschreven staat wat uw dier wel of niet mag doen, welke oefeningen u met uw dier kunt doen, hoe vaak en hoever uw dier mag lopen, etc.

Conservatief: Het kan zijn dat operatie geen optie voor uw dier is, in dat geval kan de fysiotherapeut u helpen ervoor te zorgen dat uw dier toch zo veel mogelijk revalideert en zich beter in zijn vel gaat voelen. Compensatieklachten zullen gedetecteerd en behandeld worden. De fysiotherapeut zal u oefeningen voorschijven die u met uw dier kunt uitvoeren, ook zal de therapeut u adviseren en begeleiden in de dagelijkse beweging van het dier.

Preventief: Loopt uw hond hoog in de sport, dan is het verstandig om eventuele blessures voor te blijven. Door een check-up te doen kan de fysiotherapeut eventuele problemen, die zich op de achtergrond bevinden, detecteren en behandelen zodat grotere problemen of blessures voorkomen kunnen worden. Natuurlijk hoeft uw hond (of ander dier) niet in de sport te lopen om een check-up te doen, wilt u gewoonweg zeker weten dat uw dier zich prettig in zijn vel voelt maak dan een afspraak met de dierenfysiotherapeut.

Wanneer met uw paard, ezel, geit of ander groot dier naar de fysiotherapeut

Na operatie: Vaak wordt box rust voorgeschreven voor uw dier nadat deze geopereerd is. Uw dierenfysiotherapeut begeleidt u tijdens de revalidatie en helpt u bij het gecontroleerd opbouwen van beweging, zodat overbelasting kan worden voorkomen en het dier zo snel mogelijk weer terug kan keren naar het oude bewegings- en/of trainingsniveau.

Tevens kunnen er door middel van een dierfysiotherapeutisch onderzoek compensatieklachten naar voren komen, deze kunnen vervolgens door de fysiotherapeut behandeld worden.

Conservatief: Als operatie geen optie is kan de dierenfysiotherapeut u helpen uw dier zo goed mogelijk te laten revalideren. Dieren zijn erg goed in compenseren en ook erg goed in dit te maskeren. De dierenfysiotherapeut zal onderzoeken welke compensatiestrategieën uw dier inzet en zo nodig de klachten die zich daarbij ontwikkelen behandelen. De belastbaarheid van het dier zal in kaart worden gebracht zodat wij u kunnen helpen voorkomen dat uw dier overbelast wordt.

Preventief: Loopt uw paard hoog in de sport, dan is het verstandig om eventuele blessures voor te blijven. Door een check-up te doen kan de fysiotherapeut eventuele problemen, die zich op de achtergrond bevinden, detecteren en behandelen zodat grotere problemen of blessures voorkomen kunnen worden. Natuurlijk hoeft uw paard (of ander dier) niet in de sport te lopen om een check-up te doen, wilt u gewoonweg zeker weten dat uw dier zich prettig in zijn vel voelt maak dan een afspraak met de dierenfysiotherapeut.